Snurken is een hinderlijk probleem dat iedereen wel kent. Minder bekend is, dat je bij hevig snurken last kunt hebben van ademstops en dat dit ernstige gevolgen voor je gezondheid kan hebben. Dit probleem noem je slaapapneu of OSAS (Obstructief SlaapApneu Syndroom). Bij apneu (A-pneu = zonder lucht) wordt de luchtpijp geheel of gedeeltelijk afgesloten tijdens de slaap. Dit gaat gepaard met het dalen van het zuurstof gehalte van het bloed. Dit kan ernstige medische gevolgen hebben. Snurkt u, merkt u (of uw partner) dat u last heeft van ademstops tijdens de slaap en bent u regelmatig niet goed uitgerust als u ’s ochtends wakker wordt, laat u dan onderzoeken op slaapapneu.

Wat is een MRA?

Eén van de mogelijke behandelingen bij snurken en slaapapneu zijn een soort kunststof beugels die ’s nachts over de tanden worden geplaatst. Hierbij wordt de onderkaak iets naar voren geduwd of getrokken. Hierdoor wordt de luchtpijp verder geopend, zodat het gedeeltelijk verstoren van de luchtstroom bij het snurken of het volledig verstoren van de luchtstroom bij slaapapneu wordt opgeheven. Dit apparaat heet een Mandibulair Repositie Apparaat (MRA).

SomnoDent

De SomnoDent is een zeer comfortabele MRA, omdat:

  • De mond kan tijdens het dragen normaal worden geopend en gesloten
  • Spreken en drinken zijn ’s nachts mogenlijk
  • Past comfortabel in de mond door de zachte binnenzijde
  • Bied een normale ruimte voor de tong
  • De mond kan volledig worden gesloten (discreet bij het dragen)
  • Het apparaat is eenvoudig verstelbaar
  • Het apparaat geeft een stabiele, vlakke occlusie
  • Krachten worden gelijkmatig over de twee kaken verdeeld
De SomnoDent is ook geschikt voor:
  • Patiënten die gedeeltelijk of volledig tandloos (edentaat) zijn
  • Patiënten die ’s nachts met hun tanden knarsen en/of klemmen
Wat doet de tandarts?

De tandarts onderzoekt uw gebit en uw mond grondig en zal eventueel met behulp van een röntgenfoto de gezondheidstoestand van uw kaak bekijken. Voor het maken van een Somnodent MRA moeten er afdrukken van uw gebit worden gemaakt. Na het maken van de afdrukken worden deze opgestuurd en wordt het apparaat precies op maat gemaakt. Uw tandarts laat zien hoe u het apparaat zelf kunt plaatsen, verwijderen en verzorgen.

Heeft u interesse in een MRA? Maak dan een afspraak met een van onze tandartsen.

Garantie

De SomnoDent MRA kent een garantie termijn van 5 jaar.
Bovenstaande informatie komt van www.apneupagina.nl, op deze website vindt u meer informatie.