Esthetische tandheelkunde

Cosmetische tandheelkunde (of esthetische tandheelkunde) is een vakgebied binnen de tandheelkunde waarin het uiterlijk van het gebit met tandheelkundige hulpmiddelen verfraaid wordt. Gebruik wordt gemaakt van tandkleurige vulmaterialen, kronen en facings waarmee verbeteringen in vorm, stand en kleur van de tanden en kiezen kunnen worden gemaakt. Ook het bleken van verkleurde tanden en kiezen valt onder cosmetische tandheelkunde.

Bleken

Het is mogelijk uw tanden te laten bleken. Hiervoor wordt een zogenaamde bleekmal gemaakt. Een soort bitje waarin u zelf thuis een bleekgel doet. Afhankelijk van de sterkte van de bleekgel dient u de bleekmal voor een bepaalde tijd te dragen.

De kosten voor het bleken zijn eenmalig ongeveer € 170,- per kaak. Dus wanneer u zowel de onder als de bovenkaak wil bleken moet u op ongeveer € 340,- rekenen.  Deze kosten zijn inclusief het maken van afdrukken, het model, de bleekmallen, instructies en 4 tubes bleekgel.

Naar gelang uw wensen dient u deze behandeling af en toe te herhalen. Wanneer u nog in het bezit bent van de bleekmallen hoeft u enkel nieuwe bleekgel te kopen. Deze kosten €10,- per tube en zijn af te halen bij onze balie.